Liikunnan tarinailta 15.5. – Historiallisia retkiä Lapissa ja Uudenmaan maisemissa

Tikkurilan lukion auditoriossa Tuomo Jantusen tarinaillassa historiallisia retkiä Lapissa ja Uudenmaan maisemissa keskiviikkona 15.5. klo 17.30–19.30

Suomen suosituin retkeilykeskus Suomen Latu Kiilopää perustettiin 60 vuotta sitten. Vantaan Latu ja Polku on kutsunut liikuntaneuvos Tuomo Jantusen liikuntaväen tarinailtaan, jossa muistojen kautta patikoidaan, pyöräillään ja hiihdetään seutukunnan reittejä, muistellaan Kuusijärven toimintaa ja rakentamista – mutta erityisesti vaelletaan Kiilopään maisemissa Saariselän tuntureilla. Tuomo kertoo tarinaillassa valokuvilla höystettynä kokemuksistaan Lapin vaelluksilla ja erityisesti Kiilopään kehittymisestä Suomen suosituimmaksi retkeilykeskukseksi. Nämä Lapin tarinat ovat osa Tuomo Jantusen kirjoittamaa ja Väyläkirjojen julkaisemaa teosta ”Kiilopään kiehisiä”.

”Kiilopään Kiehisiä” on samalla historiikki alueen tapahtumista, rakentamisesta ja ihmisistä. Ja kun Vantaalla ollaan, ei Tahko Pihkalakaan plus alueen tunnetut retkeilijät, kuten Helvi ja Johannes Ijas, Helmer Forsström tai Jukka Levola voi jäädä ilman mainintoja.

Tarinaillan aikana esitellään myös kuntosauvauutuus Grip. Voisiko uusi kävelysauva tuoda lisää kuntoa kansalle kuten 25 vuotta sitten?

Tarjolla on kahvia ja kakkua klo 17.30–18.00, sillä samalla vietetään Kiilopään 60-vuotisjuhlia.

Tarinailtaan ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita ja se on maksuton.

Tapahtumakalenterissa