Metsämörri ja Metsävaeltajat

 Metsämörritoiminta kevätkaudella 2024

Järjestämme Metsämörrin perhepäivän Bisan majalla klo 11-14 lauantaina 6.1., 3.2., 2.3., 6.4. ja 4.5.

Perhepäivien tehtävät on suunniteltu 5–7-vuotiaille, mutta kaikenikäiset lapset perheineen ovat tervetulleita mukaan. Metsämörri-satuhahmo innostaa lapset leikkimään, liikkumaan, ihmettelemään ja tutkimaan luontoa. Paikalle saa tulla perheen oman aikataulun mukaan, eikä tarvitse ilmoittautua. Seuraa tiedotustamme ja kurkkaa verkkosivuilta tapahtumakalenterista ja Facebookista, mitä milloinkin tehdään. Nuotiolla voi lämmittää ja syödä omia eväitä.

Saapumisohje: Aja Bisajärventietä, kunnes näet kansallispuiston kyltin. Seuraavan mutkan jälkeen ensimmäinen pieni tie oikealle vie Bisan majalle. Tien puomi on avoinna vain tapahtumien aikana.

Lisätietoja: Susanna Sihvo, susannasihvo@yahoo.com

Metsävaeltajat

– retkeilyä 7-12-vuotiaille!

Metsävaltajien toiminta jatkuu, jos saamme ryhmälle ohjaajat. Olisitko sinä kiinnostunut lasten ohjaamisesta? Ota yhteyttä Maarit Kylmäluoma, puh. 0400 811 570.

Metsävaeltajat ovat 7 – 12-vuotiaita lapsia, jotka retkeilevät lähiseudun luontokohteissa. Tavoitteena on innostaa lapsia retkeilyn ja muiden liikunnallisten luontoharrastusten pariin. Metsävaeltajatoiminta on luontevaa jatkoa lasten Metsämörri-osallistumiselle. Tapaamiset pidetään  Vantaan Ladun ja Polun Bisan majalla Sotungissa.

Toiminnan tarkoituksena on auttaa lapsia omien kokemusten ja havaintojen avulla ymmärtämään, miten luonto toimii ja että ihminen on osa luontoa. Retkillä lapset pääsevät tyydyttämään seikkailunhaluaan turvallisesti yhdessä toisten lasten sekä ohjaavien aikuisten kanssa. Leikit ja jännittävät kokemukset vahvistavat yhteenkuuluvuuden tunnetta ryhmässä. Retkien kesto vaihtelee kahdesta tunnista pariin päivään ryhmän tasosta ja retken kohteesta riippuen.

Retkillä metsävaeltajat ulkoilevat, oppivat monia käytännön retkeilytaitoja: leirin rakentaminen, suunnistus, kartanluku, kompassin käyttö, retkiruoan valmistus myrskykeittimellä ja avotulella sekä tulenkäsittelytaidot. Retkillä opetellaan pakkaamaan omat varusteet reppuun ja huolehtimaan niistä.

Retkillä lapset omaksuvat vähitellen jokamiehenoikeudet sekä ulkoilun elämäntapana, tutustuvat luontoon ja kokeilevat eri ulkoilumuotoja. Talvisin metsävaeltajat hiihtävät, lumikenkäilevät ja käyvät pilkillä lumitilanteen salliessa. Kerran vuodessa on usein järjestetty yön yli -retki telttaillen.