Yön yli -retket

YÖN YLI -RETKI HALLOWEEN-TUNNELMISSA
la-su 28.–29.10.2023 klo 17.00 – sunnuntaiaamupäivä

Järjestämme historian toisen Halloween Hike -yöretken Sipoonkorvessa. Lähde mukaan pelkäämään – luvassa on pieniä pelottavia polkuja ja sysipimeää korpea turvallisessa seurassa. Yövymme puolijoukkueteltassa. Osallistumismaksu on 25 euroa.

Tervetuloa mukaan!

Tapahtumakalenterissa


 

VIIKONLOPPURETKI SEITSEMISEN KANSALLISPUISTOON
pe-su 8.-10.9.2023

Viikonlopun aikana tutustumme Seitsemisen kansallispuistoon. Patikoimme kansallispuiston reiteillä ja tutustumme Koveron perinnetilaan paikallisoppaan johdolla ja vierailemme Seitsemisen luontokeskuksessa.

Majoitumme Jaulin kämpällä (Jaulintie 519, 39450 Ikaalinen). Huoneet ovat erikokoisia. Kämppä on käytössämme perjantai-illasta sunnuntaihin. Paikalle voi siis saapua jo perjantaina oman aikataulun mukaan tai lauantaiaamuna.

Lauantain ohjelma alkaa klo 10.00 tutustumisella Koveron perinnetilaan (Seitsemisentie 948, Ikaalinen).

Retken hinta on  60 € sisältäen majoittumisen Jaulin kämpällä, Koveron opastetun kierroksen ja viikonlopun retkien opastuksen. Varausmaksu 30 € maksetaan ilmoittautumisen jälkeen, kun saat vahvistuksen paikasta. Loppumaksu maksetaan 1.8. mennessä. Mahdollisista yhteisruokailuista päätetään lähempänä retkiajankohtaa.

Retki on jäsenille, mukaan mahtuu 20 osallistujaa. Retki on suunniteltu tehtäväksi kimppakyydein, maksu suoraan auton kuljettajalle. Retken oppaana meillä on Risto Jussila.

Peruutusehdot

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 1.8. mennessä:
Maarit Kylmäluoma, maarit.kylmaluoma(at)elisanet.fi


Nuku yö ulkona -haaste
lauantaina 26.8.2023

Suomen Latu haastaa jälleen koko Suomen nukkumaan yönsä ulkona 26.8.2023.


MAAKUNTARETKET

Maakuntaretkillä patikoidaan, melotaan ja pyöräillään. Maakuntaretkien tavoitteena on tutustuttaa ja innostaa suomalaisia retkeilyyn oman maakunnan upeilla retkeilyreiteillä. Lisäksi maakuntaretkillä halutaan herättää kuntien huomio retkeilyreittien palveluvarustukseen, kuten opasteisiin ja taukopaikkoihin. Maakuntaretkillä kuljetaan turvallisesti oppaan kanssa. Retket on suunniteltu vähän tai ei lainkaan retkeilyä harrastaneille, mutta toki retkeilyn kokeneet konkaritkin ovat tervetulleita mukaan. Maakuntaretki soveltuu erinomaisesti esimerkiksi työpaikan virkistyspäiväksi.

YÖN YLI RETKI/TELTTARETKI

Sipoonkorven kansallispuiston korpialueelle, se on elämys!

Viikonloppuretkiä tehdään mahdollisuuksien mukaan.

Tule ja tunne Sipoonkorve kansallispuisto, miten sen luonnossa on mahdollista liikkua, tehdä ja kokea. Vantaan Ladun ja Polun  maakuntaretki suuntautuu Sipoon kansallispuiston korpialueelle.

Kokoontuminen ja paluu

Lähtö: Kuusijärven ulkoilukeskus, Kuusijärventie 3, Vantaa. Paluu lähtöpaikalle Kuusijärvelle. Retken kesto on kaksi päivää.

Reittikuvaus: Reitti kulkee metsäpoluilla sekä paikoin myös suolla. Maakuntaretkelle Sipoonkorvn kansallispuistoon voi osallistua yksin, kaksin tai porukalla. Retkellä tehdään ruoka luonnossa ja yövytään teltoissa Sipoon luonnon helmassa. Matkan varrella tutustutaan alueen luontoon ja historiaan, oivalletaan retkeilyn mahdollisuuksia sekä tietenkin harjoitellaan retkeilyn taitoja luontoa säästämällä.

Varusteet: Oma tai porukan yhteinen teltta, keittovälineet ja makuupussi. Selkään rinkka, johon lisäksi sade- ja vaihtovaatteet, juomista ja retkiruoat 2 päiväksi. Varaa yllesi säänmukainen vaatetus, maa on paikoittain märkää, vedenkestävät vaelluskengät tai kumisaappaat pitävät jalat kuivana.

Matkan pituus on n. 20 km.