Yön yli -retket

RETKEILYVIIKONLOPPU PIRKANMAALLA
la-su 5.-6.10.2024

Lauantaina tutustumme Orivedellä sijaitsevaan Pukalan virkistysmetsään, jonka sydän on
Etelä-Suomen  Inariksikin kutsuttu Pukalajärvi. Lenkin pituus on noin 8 km. Alue on paikoin mäkistä.

Sunnuntaina kuljemme Kangasalalla sijaitsevan Kaarinanpolun pohjoislenkin, joka on pituudeltaan noin 8 km ja kulkee melko tasaisessa maastossa. Sunnuntain lounaan yhteydessä saatamme päästä seuraamaan kurkien muuttoa.

Bussikuljetus lähtee Tikkurilasta (lähtöpaikka ilmoitetaan myöhemmin) lauantaina 5.10. klo 9.00. Takaisin Tikkurilassa olemme sunnuntaina alkuillasta.

Retken hintaan sisältyvät bussikuljetukset, yöpyminen Orivedellä hotelli Sointulassa, päivällinen lauantaina, aamiainen ja lounas sunnuntaina sekä retkiopastukset. Lauantaiksi kannattaa ottaa mukaan omat retkieväät.

Hinta: 2 hh, erillisvuoteet 151 € / hlö; 2 hh, parivuode 156 € / hlö (1 kpl, täynnä), 1 hh 161 € (4 kpl, täynnä)

Varausmaksu 30 € maksetaan ilmoittautumisen jälkeen, kun saat vahvistuksen paikasta. Loppumaksu maksetaan 31.7. mennessä.  Kerro ilmoittautuessasi majoitustoiveesi.

Retki on Vantaan Ladun ja Polun jäsenille, mukaan mahtuu 30 osallistujaa. Retken oppaana toimii Juha Karsikas.

Peruutusehdot

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 31.7. mennessä:
Maarit Kylmäluoma, maarit.kylmaluoma(at)elisanet.fi


Nuku yö ulkona -haaste
lauantaina 31.8.2024

Suomen Latu haastaa jälleen koko Suomen nukkumaan yönsä ulkona 31.8.2024.

Vietä yösi Metsähotelli Kuusijärvessä!


MAAKUNTARETKET

Maakuntaretkillä patikoidaan, melotaan ja pyöräillään. Maakuntaretkien tavoitteena on tutustuttaa ja innostaa suomalaisia retkeilyyn oman maakunnan upeilla retkeilyreiteillä. Lisäksi maakuntaretkillä halutaan herättää kuntien huomio retkeilyreittien palveluvarustukseen, kuten opasteisiin ja taukopaikkoihin. Maakuntaretkillä kuljetaan turvallisesti oppaan kanssa. Retket on suunniteltu vähän tai ei lainkaan retkeilyä harrastaneille, mutta toki retkeilyn kokeneet konkaritkin ovat tervetulleita mukaan. Maakuntaretki soveltuu erinomaisesti esimerkiksi työpaikan virkistyspäiväksi.

YÖN YLI RETKI/TELTTARETKI

Sipoonkorven kansallispuiston korpialueelle, se on elämys!

Viikonloppuretkiä tehdään mahdollisuuksien mukaan.

Tule ja tunne Sipoonkorve kansallispuisto, miten sen luonnossa on mahdollista liikkua, tehdä ja kokea. Vantaan Ladun ja Polun  maakuntaretki suuntautuu Sipoon kansallispuiston korpialueelle.

Kokoontuminen ja paluu

Lähtö: Kuusijärven ulkoilukeskus, Kuusijärventie 3, Vantaa. Paluu lähtöpaikalle Kuusijärvelle. Retken kesto on kaksi päivää.

Reittikuvaus: Reitti kulkee metsäpoluilla sekä paikoin myös suolla. Maakuntaretkelle Sipoonkorvn kansallispuistoon voi osallistua yksin, kaksin tai porukalla. Retkellä tehdään ruoka luonnossa ja yövytään teltoissa Sipoon luonnon helmassa. Matkan varrella tutustutaan alueen luontoon ja historiaan, oivalletaan retkeilyn mahdollisuuksia sekä tietenkin harjoitellaan retkeilyn taitoja luontoa säästämällä.

Varusteet: Oma tai porukan yhteinen teltta, keittovälineet ja makuupussi. Selkään rinkka, johon lisäksi sade- ja vaihtovaatteet, juomista ja retkiruoat 2 päiväksi. Varaa yllesi säänmukainen vaatetus, maa on paikoittain märkää, vedenkestävät vaelluskengät tai kumisaappaat pitävät jalat kuivana.

Matkan pituus on n. 20 km.