Yön yli -retket

Viikonloppuretki Teijon kansallispuistoon
la-su 5. -6.6.2021  – Retki on peruttu.

Retki Teijon kansallispuistoon, kaksi patikkapäivää ja yöpyminen teltoissa. Lauantain päiväpatikan pituus on noin 12,5 km. Reitti on monipuolinen, ja sille osuvat kalliot sekä Sahajärven ylitys kahdella lossilla tekevät kierroksesta astetta vaativamman. Retki toteututetaan kimppakyydein. Osallistujille toimitetaan varustelista toukokuussa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen pe 7.5. mennessä: Katriina Nurkka, puh. 050 5986 782, katriina.nurkka(at)saunalahti.fi


Viikonloppuretki  Liesjärven kansallispuisto–Saaren kansanpuisto–Torronsuon kansallispuisto
la-su 14.–15.8.2021  – Retki muuttuu päiväretkeksi.

Tervetuloa retkeilemään ja kätköilemään Hämeeseen. Lauantaina 14.8. ensimmäinen retkikohteemme on Korteniemen perinnetila (Korteniementie 270, Tammela), jossa tapaamme klo 11.00. Korteniemestä matka jatkuu Kyynäränharjulle (Kansallispuistontie 191, Tammela), jonne ajoaika on noin 15 min. Kyynäränharjulla käytyämme siirrymme Liesjärvelle Eräkeskus Metsäkouluntielle, jossa on ruokailu ja majoitus. Iltaohjelmana kierrämme Hyypiönpolun kätköillen, minkä jälkeen mahdollisuus saunoa sekä iltapala.

Sunnuntaina 15.8. aamupalan syötyämme siirrymme Saaren kansanpuistoon (Portaantie 488, Tammela). Käymme Kaukolanharjun näkötornissa ja kierrämme luontopolun (2,7 km), jonka varrella on nuotiopaikka evästelylle. Täältä siirrymme Torronsuon kansallispuistoon, jossa käymme lintutornissa ja kävelemme polkuja. Paluumatkalla on mahdollisuus ruokailla omakustanteisesti Eerikkilän urheiluopistolla, josta ruokailun varaamme ennakkoon. Kerro siis ilmoittautuessasi, osallistutko ruokailuun.

Mukaan mahtuu 25 osallistujaa. Retken osallistumismaksu on arviolta 80 euroa. Hintaan sisältyvät majoitus kahden hengen huoneessa Eräkeskus Metsäkouluntiellä, lounas, sauna ja iltapala lauantaina, aamiainen sunnuntaina sekä retken opastukset. Retkimaksu maksetaan ma 12.7. mennessä Vantaan Ladun ja Polun tilille, maksuohjeet ilmoittautuneille. Retki on ajateltu tehtäväksi kimppakyydein, ja kyyti maksetaan auton kuljettajalle. Muutokset mahdollisia. Retki on yhteisretki Porkkalan Polun kanssa ja oppaanamme Risto Jussila.

Lisätiedot, tarkempi retkiohjelma ja sitova ilmoittautuminen ma 12.7. mennessä:
Maarit Kylmäluoma, maarit.kylmaluoma(at)elisanet.fi, 0400 811 570


Nuku yö ulkona -haaste
lauantaina 28.8.2021

Suomen Latu haastaa kuudennen kerran koko Suomen nukkumaan yönsä ulkona 29.8.2020.


MAAKUNTARETKET

Maakuntaretkillä patikoidaan, melotaan ja pyöräillään. Maakuntaretkien tavoitteena on tutustuttaa ja innostaa suomalaisia retkeilyyn oman maakunnan upeilla retkeilyreiteillä. Lisäksi maakuntaretkillä halutaan herättää kuntien huomio retkeilyreittien palveluvarustukseen, kuten opasteisiin ja taukopaikkoihin. Maakuntaretkillä kuljetaan turvallisesti oppaan kanssa. Retket on suunniteltu vähän tai ei lainkaan retkeilyä harrastaneille, mutta toki retkeilyn kokeneet konkaritkin ovat tervetulleita mukaan. Maakuntaretki soveltuu erinomaisesti esimerkiksi työpaikan virkistyspäiväksi.

YÖN YLI RETKI/TELTTARETKI

Sipoonkorven kansallispuiston korpialueelle, se on elämys!

Viikonloppuretkiä tehdään mahdollisuuksien mukaan.

Tule ja tunne Sipoonkorve kansallispuisto, miten sen luonnossa on mahdollista liikkua, tehdä ja kokea. Vantaan Ladun ja Polun  maakuntaretki suuntautuu Sipoon kansallispuiston korpialueelle.

Kokoontuminen ja paluu

Lähtö: Kuusijärven ulkoilukeskus, Kuusijärventie 3, Vantaa. Paluu lähtöpaikalle Kuusijärvelle. Retken kesto on kaksi päivää.

Reittikuvaus: Reitti kulkee metsäpoluilla sekä paikoin myös suolla. Maakuntaretkelle Sipoonkorvn kansallispuistoon voi osallistua yksin, kaksin tai porukalla. Retkellä tehdään ruoka luonnossa ja yövytään teltoissa Sipoon luonnon helmassa. Matkan varrella tutustutaan alueen luontoon ja historiaan, oivalletaan retkeilyn mahdollisuuksia sekä tietenkin harjoitellaan retkeilyn taitoja luontoa säästämällä.

Varusteet: Oma tai porukan yhteinen teltta, keittovälineet ja makuupussi. Selkään rinkka, johon lisäksi sade- ja vaihtovaatteet, juomista ja retkiruoat 2 päiväksi. Varaa yllesi säänmukainen vaatetus, maa on paikoittain märkää, vedenkestävät vaelluskengät tai kumisaappaat pitävät jalat kuivana.

Matkan pituus on n. 20 km.