Yön yli -retket

HALLOWEEN HIKE
la-su 29.-30.10.2022

Järjestämme Vantaan Ladun ja Polun historian ensimmäisen Halloween- yön yli retken Sipoonkorvessa. Lähde mukaan pelkäämään – luvassa on pieniä pelottavia polkuja ja sysipimeää korpea turvallisessa seurassa.

Lähdemme Kuusijärveltä iltaa vasten kävellen noin 6 km, yövymme puolijoukkueteltassa Bisan majalla (oma makuupussi ja -alusta reppuun). Grilli on Bisalla kuumana, paistoitpa sitten sammakoita tai makkaraa 😉. Sunnuntaina könyämme takaisin Kuusijärvelle aamun valossa. Perillä voit sitten pestä pelkosi pois vaikkapa Kuusijärven saunassa. Saunat ja kylmä järvivesi käytössä aamuyhdeksästä omalla riskillä ja kustannuksella.

Halloweenin mukainen pukeutuminen sallittu, halutessasi varaa päällesi pimeässä hohtavia hämähäkkejä, vilkkuvia kurpitsoja, luurankoverkkarit tai mitä ikinä keksitkään!

Illalla teltassa fiilistellään kummitusjutuilla, mukaan siis pahimmat pelkosi! Mikä pelottaa? Jaa se muiden kanssa. 😁

Ilmoittautuminen linkin kautta, osallistumismaksu 25 euroa.

Linkki ilmoittautumiseen

Tapahtumakalenterissa


SAARISTORETKI TURUN SAARISTOON
pe-su 26.-28.8.2022  –    Yksi naispaikka vapaana peruutuksen vuoksi (22.8.)

Viikonlopun aikana tutustumme Turun saariston pieneen rengasreittiin. Perjantaina tutkimme Paraisten historiaa (Vanha malmi ja kivikirkko) ja saavumme illaksi Nauvoon. Lauantaina risteilemme Seilin saarelle ja sieltä edelleen Rymättylään savusaunomaan ja nauttimaan saaristolaispöydän antimista. Sunnuntaina jatkamme Naantalin vanhaan kaupunkiin ja illaksi palaamme Helsinkiin. Retkelle lähdetään perjantaina klo 8.30 Helsingistä Mikonkadun tilausajopysäkiltä (Mikonkatu 18/Rautatientori 1).

Retken hinta on 405 € sisältäen tilausbussin, kaksi yöpymistä (Nauvossa kahden hengen huoneessa hotellissa, Taattisten tilalla maatilamajoitus), kaksi aamiaista, kaksi lounasta, illallisen perjantaina, lauttamaksut, oppaan palvelut, paikallisopastukset Paraisilla ja Seilin saarella. Varausmaksu 100 € maksetaan ilmoittautumisen jälkeen, kun saat vahvistuksen paikasta. Loppumaksu maksetaan 1.7. mennessä.

Kuvassa Seilin lautta irtautuu Nauvon satamasta. Taustalla ensimmäisen yön majoituspaikka, Hotel Strandbo.

Peruutusehdot

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 31.5. mennessä:
Maarit Kylmäluoma, maarit.kylmaluoma(at)elisanet.fi


Nuku yö ulkona -haaste
lauantaina 27.8.2022

Suomen Latu haastaa seitsemännen kerran koko Suomen nukkumaan yönsä ulkona 27.8.2022.

Nuku yö ulkona -tapahtuma Kuusijärvellä 27.8. – Tule sinäkin!


MAAKUNTARETKET

Maakuntaretkillä patikoidaan, melotaan ja pyöräillään. Maakuntaretkien tavoitteena on tutustuttaa ja innostaa suomalaisia retkeilyyn oman maakunnan upeilla retkeilyreiteillä. Lisäksi maakuntaretkillä halutaan herättää kuntien huomio retkeilyreittien palveluvarustukseen, kuten opasteisiin ja taukopaikkoihin. Maakuntaretkillä kuljetaan turvallisesti oppaan kanssa. Retket on suunniteltu vähän tai ei lainkaan retkeilyä harrastaneille, mutta toki retkeilyn kokeneet konkaritkin ovat tervetulleita mukaan. Maakuntaretki soveltuu erinomaisesti esimerkiksi työpaikan virkistyspäiväksi.

YÖN YLI RETKI/TELTTARETKI

Sipoonkorven kansallispuiston korpialueelle, se on elämys!

Viikonloppuretkiä tehdään mahdollisuuksien mukaan.

Tule ja tunne Sipoonkorve kansallispuisto, miten sen luonnossa on mahdollista liikkua, tehdä ja kokea. Vantaan Ladun ja Polun  maakuntaretki suuntautuu Sipoon kansallispuiston korpialueelle.

Kokoontuminen ja paluu

Lähtö: Kuusijärven ulkoilukeskus, Kuusijärventie 3, Vantaa. Paluu lähtöpaikalle Kuusijärvelle. Retken kesto on kaksi päivää.

Reittikuvaus: Reitti kulkee metsäpoluilla sekä paikoin myös suolla. Maakuntaretkelle Sipoonkorvn kansallispuistoon voi osallistua yksin, kaksin tai porukalla. Retkellä tehdään ruoka luonnossa ja yövytään teltoissa Sipoon luonnon helmassa. Matkan varrella tutustutaan alueen luontoon ja historiaan, oivalletaan retkeilyn mahdollisuuksia sekä tietenkin harjoitellaan retkeilyn taitoja luontoa säästämällä.

Varusteet: Oma tai porukan yhteinen teltta, keittovälineet ja makuupussi. Selkään rinkka, johon lisäksi sade- ja vaihtovaatteet, juomista ja retkiruoat 2 päiväksi. Varaa yllesi säänmukainen vaatetus, maa on paikoittain märkää, vedenkestävät vaelluskengät tai kumisaappaat pitävät jalat kuivana.

Matkan pituus on n. 20 km.