Polkuretket

Vantaan Ladun ja Polun polkuretkillä on pitkät perinteet. Ensimmäinen syksyinen polkuretki järjestettiin vuonna 1983. Isänpäivänä on patikoitu vuodesta 1986 lähtien ja toukokuussa polkuretki on järjestetty vuodesta 2006 alkaen. Polkuretkillä ei laiteta numerolappua rintaan eikä oteta sekuntikellolla aikaa. Polkuretket ovat puhtaasti virkistys- ja kuntoilutapahtumia. Polkuretkille lähtöpaikka, opastus ja reitin pituus noudattelee toisiaan, reitti vaihtelee, samoin polkuretkien oheisohjelma.

Vuonna 2024 polkuretken reitin voi kulkea omaan tahtiin oman aikataulun mukaan. Vaihtoehtoisesti voit patikoida opastetussa ryhmässä yhdessä muiden kanssa, jolloin reitti vaihtelee. Jos et ole koskaan käynyt Bisan majalla Kuusijärveltä käsin, niin nyt siihen on oiva tilaisuus.

Polkuretkien kuvaus

Lähtö polkuretkelle omaan tahtiin klo 9.00 -12.00 Kuusijärveltä, josta oranssien  merkkien viitoittamaa reittiä Bisajärvelle, Metsähallituksen tulipaikalle saakka. Opasteviitta ja luontoaiheiset kysymysrastit johdattavat siitä eteenpäin Bisan majalle.

Ota purnukasta mukaan Luontopolku kutsuu -kortti! Loppumatkalla on 10 luontoaiheista kysymystä, vastaa niihin ja merkitse korttiin mielestäsi oikea vastaus. Oikeat vastaukset voi tarkistaa Bisan majalla.

Reitin pituus on edestakaisin noin 7 km. Bisan majalta lähtee mahdollisuuksien mukaan sinisin nauhoin merkitty reitti hiidenkirnuille, edestakainen matka noin 4 km.

Bisan maja on avoinna klo 10 – 15. Majalla voi ostaa juotavaa ja syötävää sekä istuskella tulen äärellä.

Tervetuloa liikkumaan luontoon koko perhe!

Polkuretket 2024

Opastetulle retkelle lähdetään Kuusijärveltä kokoustalon edestä klo 10.00. Opastettujen retkien reitit vaihtelevat, samoin polkuretkipäivän oheisohjelma, joka päivitetään tapahtumatietoihin lähempänä kutakin retkipäivää.

su 5.5.2024  Keväinen 18. polkuretki
su 29.9.2024  Vantaan Ladun ja Polun 40. polkuretki
la 9.11.2024  Vantaan Ladun ja Polun 38. isänpäivän aaton polkuretki

Lisätietoja: Maarit Kylmäluoma, maarit.kylmaluoma(at)elisanet.fi, puh. 0400 811 570