Metsähotelli Kuusijärvi majoittaa maksutta lähes 400 ulkoilijaa

Nuku yö ulkona -kampanjan toinen päätapahtumista järjestetään Vantaalla elokuun viimeisenä viikonloppuna.

(Kuva: Samir Abya)

Vantaan Kuusijärvelle, Sipoonkorven kansallispuiston portille nousee  pääkaupunkiseutua palveleva Metsähotelli Suomen luonnon päivänä 31.8.2024.

Metsähotelli Kuusijärvi tarjoaa monipuolisen ulkoiluohjelman lisäksi mahdollisuuden tutustua Sipoonkorven kansallispuistoon. Metsähotelli majoittaa alueella maksutta jopa lähes 400 ulkoilijaa.

– Kuvankaunis Kuusijärvi on erittäin suosittu luonto- ja virkistysalue ympäri vuoden. Upealla alueella on monia hyvinvointia tukevia palveluja, kuten perinteiset savusaunat, ranta, ulkoilupolut ja ravintolapalvelut. Kuusijärvi onkin ihanteellinen paikka järjestää tämän tyyppinen tapahtuma, sanoo Kuusijärven kohdevastaava Anniina Laitala.

Vantaan kaupunki täyttää tänä vuonna 50 vuotta, ja juhlavuoden aikana kaupungissa järjestetään monipuolisia tapahtumia.

– Metsähotelli Kuusijärvi on hieno lisä juhlavuoden kattaukseen, sillä siinä korostuu myös meille vantaalaisille läheiset arvot: luonto ja yhteisöllisyys, sanoo juhlavuoden koordinaattori Lea Rahkola-Kauranen.

Metsähotelli Kuusijärvi tarjoaa ulkoilun lisäksi monipuolista hyvinvointiin liittyvää toimintaa, kuten perinteisiä leikkejä, kisailuja ja viihdyttävää iltaohjelmaa. Tarkoitus on, että ensimmäistä kertaa tapahtumaan osallistuvat pääsevät matalalla kynnyksellä kokemaan luonnon lumon.

Metsähotelli Kuusijärvi -tapahtuman järjestää Vantaan kaupunki yhteistyössä Vantaan Latu ja Polku ry:n kanssa.

Ilmoittautuminen Metsähotelliin alkaa kesäkuussa. Lisätietoa tapahtumista päivitetään kampanjasivuille.

Uutinen Vantaan kaupungin verkkosivuilla

Vapaaehtoiseksi Metsähotelliin?

Metsähotellit järjestetään vapaaehtoisvoimin. Miltä kuulostaisi vapaaehtoistyö mukavassa porukassa keskellä kauneinta luontoa? Vapaaehtoisia tarvitaan niin ennakkojärjestelyihin tapahtumaa edeltävällä viikolla kuin tehtäviin tapahtumapäivän aikana.

Lisätietoja Metsähotelli Kuusijärven vapaaehtoistehtävistä ja ilmoittautuminen

Suomen Latu on järjestänyt Nuku yö ulkona -kampanjan vuosittain vuodesta 2016 lähtien

Toinen tämän vuoden päätapahtumista on Metsähotelli Kiilopää Saariselän Kiilopäällä.

Suomen Latu järjestää Nuku yö ulkona -kampanjan jo yhdeksännen kerran, ja se on vakiintunut osaksi Suomen luonnon päivän viettoa. Kampanjan tarkoitus on lisätä tietoisuutta jokaisenoikeuksista ja yön yli retkeilystä. Viestintäkampanjan ja päätapahtumien lisäksi Suomen Ladun jäsenyhdistykset ja muut tahot järjestävät paikallisia Nuku yö ulkona -tapahtumia ympäri Suomen.