Pyöräretki Pikkupässin reitillä 18.–20.8.2023

Teemme viikonlopun pyöräretken vanhaa ratalinjaa pitkin Hyvinkäältä Karkkilaan maisemia ja paikkoja katsellen sekä tutustuen alueen historiaan. Aikataulut ja kohteet eivät ole kiveen hakattuja, vaan toimimme olosuhteiden ja toiveiden mukaan. Yövymme matkan varrella sijaitsevassa aamiaismajoituksessa.

Reitti seurailee 1960-luvulla puretun Hyvinkää–Karkkila kapearaiteista Pikkupässin rautatietä. Retki voidaan toteuttaa osallistujien toiveiden mukaisesti joko pe–su tai la–su välillä. Menemme ensin lähijunalla Hyvinkäälle, josta pyöräilemme noin 45 km majapaikkanamme toimivalle Lempistön tilalle. Reitti koostuu asfaltti- ja sorateistä, eikä sillä ole isoja mäkiä, joten retkestä selviää tavallisella vaihdefillarilla (kapearenkainen ”katuraaseri” ei ole paras mahdollinen valinta). Pidämme taukoja esim. radasta ja alueen historiasta kertovilla opastauluilla ja mukavissa maisemapaikoissa. Ruokailla voimme Läyliäisissä (Bar Parooni) tai perillä majapaikassamme.

Majoitus on vanhassa aitassa kahden hengen huoneissa. Käytettävissämme on puulämmitteinen sauna, terassi, kaasugrilli ja saunatupa keittomahdollisuuksineen esim. oman iltapalan tekemiseksi. Paljukin on tilattavissa.

Voimme vielä samana päivänä ajella Pilpalaan kuuluisaan Cafe Lättikseen (noin 8 km suuntaansa). Lauantaina pyöräilemme Pikkupässin loppupätkän Karkkilaan (noin 15 km per sivu), tutustumme siellä ruukkialueeseen ja työläiskotimuseoon. Jossain vaiheessa palaamme sitten takaisin Lempistöön saunomaan.

Kotiin palaamme sunnuntaina samalla tavalla kuin tulimmekin. Toki voimme tilanteesta riippuen pyöräilläkin takaisin Tikkurilaan. Matkaa kertyy noin 65 km.

Mukaan mahtuu kahdeksan reipasta pyöräilijää. Tarkemmat yksityiskohdat ovat sovittavissa lähtijöiden kesken, joten jos reissu kiinnostaa, ota yhteyttä ja kerro toiveesi. Retki on omakustanteinen. Junalippu VR:n hinnaston mukaan. Majoitus sisältäen aamiaisen ja saunan 30 €/hlö/yö, kun huoneessa kaksi henkilöä (40 €, kun huoneessa yksi henkilö). Keittoruoka 10 €, ”tuhdimpi” ateria (esim. lihapata) 15 €. Ruoat on tilattava etukäteen. Ne kaikki ovat laktoosittomia. Ilmoita mahdolliset erikoisruokavaliot. Palju 124 € / lämmityskerta.

Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset viimeistään 12.8.
Pekka Manner, puh. 0400 816 481, pekkapmanner(at)gmail.com

Tervetuloa mukaan!