Company Logo

Kirjautuminen

Koulutus

Tule ohjaajaksi Vantaan Latuun!

Vantaan Latu etsii uusia oppaita ja ohjaajia. Tule mukaan!

Vantaan Latu kouluttaa ohjaajia, oppaita ja talkoolaisia tarpeen mukaan. Vantaan Latu järjestää koulutusta muun muassa retkeilystä. Juuri nyt etsimme erityisesti henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan lasten kanssa ja ohjaamaan Muumien hiihtokouluja, sekä ohjaajia lumikenkäilyyn. Lisäksi toimintaan kaivataan ohjaajia geokätköilyyn, sauvakävely- ja keppijumppaohjaajia sekä oppaita retkien ja vaelluksien vetäjiksi sekä yleensä perheliikuntaan.

Tarjoamme sinulle ohjaajan peruskoulutuksen ja tukea antavan yhteisön. Jos kiinnostuit, niin ilmoittaudu heti mukaan, niin varmistat paikkasi vuoden 2018 alussa tuossa oleviin koulutuksiin.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Maarit Kylmäluoma, puh. 0400 811 570, maarit.kylmaluoma(at)elisanet.fi

 

Koulutukset

Sauvakävelyohjaajan peruskurssi

Klikkaamaa linkkiä ja ilmoittaudu kurssille.

 

Kävelyklubin vetäjäkoulutus

Päivän aikana tarjotaan terveysliikuntatietoutta, annetaan kävelytekniikkavinkkejä, käydään kävelyliikunnan turvallisuusasioita läpi ja pohditaan erilaisia mahdollisuuksia toteuttaa mielekästä kävelyliikuntaa eri kohderyhmille.
Kurssilla perehdytään kävelyklubin perustamiseen, kävelyliikunnan ohjaamiseen ja erilaisille kohderyhmille suunnattujen kävelyklubien ideointiin.
Kurssi on käytännönläheinen ja se sisältää kävelyvetäjän oppaan. Kurssi on osa Suomen Ladun, Suomen Sydänliiton ja UKK- instituutin yhteistyönä toteuttamaa kävelyohjelmaa.
Kurssihinta jäsenille 60 € (muille 80 €) sisältää ohjauksen, kävelyklubin vetäjän oppaan, lounaan sekä kahvin.

Klikkaa linkkiä ja ilmoittaudu kurssille.

  

Lumikenkäily

Lumikenkäily on helppo ja hauska kaikenikäisille ja -kuntoisille sopiva laji. Joka osaa kävellä, osaa myös lumikenkäillä.

Lumikenkäily on kokonaisvaltainen kuntolaji. Lumikenkäilijä ei tarvitse latuja, vaan pääsee liikkumaan vaihtelevissa maastoissa jokaisella kelillä. Talviseen virkistyskäyttöön lumikengät soveltuvat erinomaisesti. Tutkimusmatkat lähiluontoon tuovat lisävireyttä liikkumiseen ja elämykselliset kokemukset motivoivat liikkeelle.

Lumikenkäohjaajakoulutukset

Suomen Latu kouluttaa lumikenkäohjaajia ohjaajakursseilla ja järjestää yhteistyössä jäsenjärjestönsä Suomen Lumikenkäilijät ry:n kanssa lumikenkäkoulutuksia, ohjattuja lumikenkäretkiä ja -vaelluksia. Lumikenkäohjaajan taitoja tarvitaan, jotta retkeilijät oppivat oikean kenkien käyttötekniikan ja talvisissa metsäoloissa liikkuminen vaatii ohjaajalta turvallisuuden huomioimista.

Lumikenkäohjaajakurssin kesto on 8 tuntia. Lisäksi järjestetään kerran talvessa kouluttajien koulutusta. Kaikki kurssit sisältävät luentoja sekä harjoituksia maastossa.

Lumikenkäohjaaja-koulutuksessa saat tietoa lumikenkäilyn tekniikasta, historiasta, välineistä, ohjeita reittien suunnittelusta, turvallisuudesta sekä tuotteistamisesta.

Klikkaamalla linkkiä sieltä saat lisätietoja koulutuksista.

Klikkaa linkkiä ja ilmoitaudu kursseille.

 

Geokätköilykurssit

Tässä kerromme tulevistä geokätköily tutuksi - ja geokätköilyn ohjaajakursseistamme.

Klikkaa linkkiä ja ilmoitaudu kursseille.

 

Opaskoulutus

Turvallista rajojen kokeilua

Retkeilyssä kaiken turvallisuusajattelun lähtökohta on luonnonvoimien kunnioittaminen ja omien rajojen tunnistaminen. Suomen Ladun opaskursseilla tulevat molemmat asiat tutuksi haastavalla ja kiehtovalla tavalla.
Suomen Ladun tavoitteena on kouluttaa oppaita, jotka johdattavat kanssa retkeilijänsä turvallisesti ja elämyksellisesti luonnon pienten ja suurten ihmeiden äärelle. Opas kurssin läpäisseiden täytyy tarvittaessa pystyä toimimaan myös erittäin vaativissa olosuhteissa erämaiden keskellä. Kurssiin kuuluu osuuksia, joiden aikana opas kokelaiden fyysistä ja henkistä kestävyyttä koetellaan hyvinkin tiukasti.
Omien rajojen kokeilu ja ylittäminen on hauskaa, opettavaista ja laajentaa omia toimintamahdollisuuksia luonnossa. Miten miellyttävää onkaan huomata, että hiihtovaellus ruokailuineen lähes 40 asteen pakkasessa tai leirielämä monta vuorokautta jatkuneessa sateessa hoituvat varsin nautittavasti, kun taidot ja varusteet ovat kohdallaan.
Jokainen sää ja vuodenaika loihtivat omat erityiset olosuhteensa, joiden ansiosta samoissakin maisemissa on aina erilainen ja ainutlaatuinen. 
Yhteistä kurssilaisille on rakkaus retkeilyyn ja halu oppia lisää. Erilaisista tavoitteista ja lähtökohdista huolimatta yksi on yleensä varma – opaskurssi on kokemus, joka jää mieleen loppuelämäksi.

Suomen Ladun opaskoulutus on jatkotason koulutusta, joka on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille, retkeilyn perustaidot hallitseville henkilöille, jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan sekä pätevöityä maasto-oloissa tapahtuvaan opastukseen. Opas koulutuksessa on kolme osaa: kesäkurssi, talvikurssi ja yhteensä kahden viikon harjoittelu. Suomen Ladun oppaat toimivat oppaina mm. jäsenyhdistysten ohjatuilla retkillä sekä Suomen Ladun toimipisteissä.

Suomen Ladun tavoitteena on kouluttaa oppaita, jotka johdattavat kanssa retkeilijänsä turvallisesti ja elämyksellisesti luonnon pienten ja suurten ihmeiden äärelle. Opas kurssin läpäisseiden täytyy tarvittaessa pystyä toimimaan myös erittäin vaativissa olosuhteissa erämaiden keskellä.

Opaskurssin perusosa eli kesäkurssi

Pääsyvaatimukset: riittävä retkeily- ja vaelluskokemus, hyvä suunnistustaito, ensiaputaidot (vähintään EA1-kurssi käytynä), hyvä fyysinen kunto (painotus kestävyys kunnossa), vähintään 18 vuoden ikä, uimataito.

Jäsenhinta 490 € (muut 550 €) sisältää tarvittavat majoitukset ja ruokailut kurssin alkamis- ja päätöspäivänä, vaellusmuonat, kartat, tapaturmavakuutuksen ja opaskansion.

Opaskouluttaja Ilpo Vuori, sähköposti ilpo.vuori (at) gmail.com

http://www.suomenlatu.fi/suomen_latu/kurssit_vaellukset/suomen_ladun_opaskoulutus/

 

Akumajan retkeilykurssi

Opi retkeilemään aidossa Lapin tunnelmassa Akumajalla. Kurssin aikana näet ja koet Lapin aidon tunnelman.
Kurssilla tehdään päivä- ja yönyliretkiä, retkiruokaa, suunnistetaan kartalla ja kompassilla sekä kerrataan retkeilijän jokamiehen oikeuksia sekä ea-taitoja.

Kurssi soveltuu henkilöille, jotka eivät aiemmin ole harrastaneet retkeilyä. Kurssin vetäjinä toimivat kokeneet Suomen Ladun Latuneuvojien oppaat.

Kurssin hinta Suomen Ladun jäsenille 410 €, norm. 460 €.
Hintaan sisältyy majoitus ja muonitus Akumajalla, tapaturmavakuutus ja kuljetus Ivalosta Akumajalle. Hintaan eivät sisälly henkilökohtaiset retkeilyvarusteet.

Kaikille kurssille osallistujille postitetaan ennen kurssin alkua kirje, jossa on tarkempi ohjelma ja varusteluettelo.

Klikkaa linkkiä ja ilmoittaudu kurssille.

 

 

 

 

 
Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.