Company Logo

Kirjautuminen

Muu toiminta

Vantaan Ladun ja Polun pikkujoulut - Täynnä!

Tervetuloa Vantaan Ladun ja Polun pikkujouluihin lauantaina 30.11. klo 18.00–21.00!

Kokoonnumme syyskauden päätteeksi iloiseen illanviettoon yhteisen ruokailun merkeissä. Monipuolisen joulumenun lisäksi saamme illan ohjelmassa nauttia mm. VanUken, Vantaan ukuleleorkesterin, esityksestä.

Paikka: Ravintola Annan Kartano (Tuomarinkyläntie 18, 00690 Helsinki)

Osallistumismaksu: 15 euroa, joka maksetaan ilmoittautumisen jälkeen tilille FI91 5720 1055 5013 04, (Vantaan Latu). Käytäthän viitettä 3023.

Sitovat ilmoittautumiset ke 20.11. mennessä, jotta osaamme varata tarjoiluja sopivan määrän (paikkoja 40): kontturi.elina(at)gmail.com tai puh. 045 161 9144 (klo 16:n jälkeen)


 Vantaan Ladun ja Polun syyskokouksen 2019 päätökset

Vantaan Latu ja Polku ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin maanantaina 11.11.2019 Kansalaistoiminnan keskus Leinikin tiloissa. Kokoukseen osallistui 23 yhdistyksen jäsentä. 

Tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio hyväksyttiin hallituksen esityksen mukaisesti. 

Jäsenmaksut vuonna 2020: henkilöjäsenmaksu 23,00 €, perhejäsenmaksu 34,00 €, rinnakkaisjäsenmaksu 14,00 €, nuoriso- ja opiskelijajäsenmaksu 12,00 €, yhteisöhenkilöjäsenmaksu 28,00 €. 

Hallituksen varsinaisten jäsenten määrä pidetään ennallaan, seitsemänä. Erovuorossa olleista Hannu Kerman, Katriina Nurkka ja Timo Satoniitty valittiin kahden vuoden jatkokaudelle 2020-2021. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Susanna Sihvo vuosiksi 2020-2021. Muut hallituksen jäsenet ovat Helinä Heino, Elina Kontturi ja Heikki Tidenberg.     

Hallituksen varajäseniksi vuosiksi 2020-2021 kokous valitsi Ville Haaviston ja Merja Rapelin.

 Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Maarit Kylmäluoma vuodet 2020-2021. 

 Toiminnantarkastajaksi kokous valitsi Helena Leppäsen ja hänen varahenkilökseen Peter Laurénin.     


 

 Vantaan Ladun ja Polun syyskokous 2019

 Kokouskutsu:

Vantaan Latu ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään maanantaina 11.11.2019 klo 18.30 Kansalaistoiminnan keskus Leinikin tiloissa, Leinikkitie 22, 01350 Vantaa (sisäänkäynti kadun puolelta). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat

  1.  Avataan kokous.

  2.  Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa. 

  3.  Todetaan kokouksen osanottajat sekä kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

  4.  Hyväksytään kokouksen työjärjestys.

  5.  Käsitellään ja vahvistetaan hallituksen esitys tilikautta 2020 koskevaksi toimintasuunnitelmaksi.

  6.  Päätetään tilikautta 2020 koskevat liittymis- ja jäsenmaksut.

  7.  Päätetään tilikautena 2020 hallituksen jäsenille ja toiminnantarkastajille maksettavista palkkioista ja       kulukorvausten perusteista. 

  8.  Käsitellään ja vahvistetaan tilikautta 2020 koskeva talousarvio.

  9.  Päätetään hallituksen jäsenten lukumäärä. 

 10. Valitaan hallituksen puheenjohtaja vuosiksi 2020-21.      

 11. Valitaan hallituksen jäsenet ja mahdolliset varajäsenet erovuoroisten tilalle vuosiksi 2020-21.        Erovuorossa: Hannu Kerman, Jonas Kouvonkorpi, Katriina Nurkka ja Timo Satoniitty.

12. Valitaan 1-2 toiminnantarkastajaa tilikaudeksi 2020 ja heille henkilökohtaiset varatoiminnantarkastajat.

13. Päätetään yhdistyksen kokouskutsujen ja muiden tiedonantojen julkaisutavasta.

14. Käsitellään muut kokoukselle esitetyt asiat (kirjallinen esitys hallitukselle viimeistään 4 viikkoa ennen       kokousta).

15. Päätetään kokous.

Kahvitarjoilu. Tervetuloa kaikki jäsenet! Tule vaikuttamaan latuyhdistyksesi toimintaan.

Lisätietoja: Maarit Kylmäluoma, puh. 0400 811 570 


Ulkoilukysely - vaikuta Vantaan ulkoiluolosuhteisiin!

Suomen Latu on laatinut kuntien asukkaille suunnatun ulkoilukyselyn, jota me paikallisyhdistyksenä jaamme täällä Vantaalla. Kyselyn tarkoituksena on selvittää Vantaan alueen ulkoilupaikkojen käyttöä ja niiden kehityskohteita. Kysely tarjoaa työkaluja yhdistyksen toimintaan ja alueen ulkoilumahdollisuuksien kehittämiseen. Viemme kyselyn tuloksia tiedoksi myös kaupungin suuntaan. Vastaamiseen kuluu aikaa alle 10 minuuttia.

Vastaamalla annat arvokasta tietoa siitä, millaisia ulkoilupaikkoja Vantaalla käytetään, kuinka paljon ja miten toivoisit niitä kehitettävän. Kysely on auki 31.5. asti, ja linkkiä saa mielellään jakaa eteenpäin. Kiitos ajastasi!

Kyselyyn pääset tästä: https://link.webropolsurveys.com/S/12F1676015FB3AAE
 


Vantaan Ladun kevätkokous 2019

Päätökset:

Kevätkokous hyväksyi toimintakertomuksen hallituksen esittämässä muodossa, vahvisti tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja muille tilivelvollisille. Lisäksi se hyväksyi yhdistyksen uudet säännöt, joiden kanssa samaan aikaan otetaan käyttöön yhdistyksen uusi nimi Vantaan Latu ja Polku ry, josta päätettiin syyskokouksessa 2018.

Kokouskutsu:

Vantaan Latu ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään maanantaina 11.3.2019 klo 18.30 Kansalaistoiminnan keskus Leinikin tiloissa, Leinikkitie 22, 01350 Vantaa (sisäänkäynti kadun puolelta, kaupan ja pizzerian välistä).

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat

1.  Kokouksen avaus

2.  Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja ääntenlaskijat.

3.  Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

4.  Kokouksen työjärjestyksen vahvistaminen

5.  Esitetään hallituksen toimintakertomus päättyneen toimintavuoden toiminnasta.

6.  Päätetään toimintakertomuksen hyväksymisestä.

7.  Esitetään tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto.

8.  Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta.

9.  Päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille. 

10. Käsitellään toisen kerran hallituksen ehdotus yhdistyksen uusiksi säännöiksi.
      Nykyiset säännöt      
      Ehdotus uusiksi säännöiksi      

11. Kokouksen päättäminen

Pääkaupunkiseudun parhaat retkikohteet esittelyssä

Kevätkokouksen virallisen ohjelman jälkeen saamme vieraaksi Raija Hentmanin. Pääkaupunkiseudulla on uskomaton määrä luontopolkuja, patikkareittejä, suojelualueita ja luonnoltaan mielenkiintoisia kulttuurikohteita. Hyvä julkinen liikenne suo mahdollisuuden tutustua niihin, joten on aika suunnata muuallekin kuin tutuille kulmille. Raija Hentman on kerännyt pääkaupunkiseudun parhaat retkeilykohteet Uuteen pääkaupunkiseudun retkeilyoppaaseen ja esittelee meille kirjan parhaita paloja sanoin ja kuvin. Kirjaa on mahdollista ostaa hintaan 25 euroa.

Tilaisuus päättyy klo 21.00 mennessä.

Kahvitarjoilu. Tervetuloa kaikki jäsenet! Tule vaikuttamaan latuyhdistyksesi toimintaan.

Lisätietoja:
Maarit Kylmäluoma, puh. 0400 811 570


 

IKILIIKKUJAT

Sinä Vantaan Ladun jäsen, jolla on vapaa-aikaa päivisin ja koet tärkeäksi auttaa ikääntyvn ulkoiluttamisessa, tule kävely-ystäväksi.

Tiedustelut: Hannu Kerman, puh. 0400 474 445, hannu.kerman[at]kolumbus.fi

Kiitos arvokkaasta vapaaehtoisuudestasi!


LODJAUS

Partiolaisten harrastama ja vuonna 2001 Suomeen rantautunut eräänlainen luontopolku. Lodjauksen juuret ulottuvat 1850-luvun Lounais-Englantiin, jossa ensimmäinen lodju piilotettiin dartmoorelaiseen maastoon. Dartmooren kansallispuistossa on noin 20000 lodjua, niiden johtolangoista on koottu lehtinen lodjaajien käyttöön.

Johtolangat

Lodjaus, lodju eli laatikko on piilotettu johonkin maastollisesti kiinnostavaan paikkaan, ja lodjua etsitään piilottajan antamien määritteiden, arvoituksien, runojen tai tarinoiden antamien johtolankojen perusteella. Näiden mukaan etsijä (lodjaaja) päättelee kartalta lodjun sijainnin.

Bisan hiisi

Lodju on näkyvällä paikalla oleva, keltapunaisella merkkausnauhalla sekä Vantaan Ladun logolla merkattu lodju, joka on  helposti tunnistettavissa. Nämä kahdeksan  lodjua ovat Bisan majan ympäristössä ja vaativat suunnistus- ja kartanlukutaitoa. Bisan hiisi -lodjausrastit on laadittu kaikkia liikkujia ajatellen. Ne ovat paikallaan ympärivuotisesti.

Varustus

Lodjauksen rasteilla tarvitset alueen kartan sekä kompassin ja muistivihkon sekä sitä varten opittu tai opeteltava suunnistustaito. Jos omistat sinua varten ajatellun tai suunnitellun omanlaisen leimasimen, käytä sitä vieraskirjaan kirjautumisessa.

… ja siitä matkaan

1. Ilmoittaudu lodjaukseen mukaan. Sinulla tulee olla alueen kartta ja kompassi sekä vihjeet lodjujen jemmoista. Johtolangat löydät Kuusijärven ulkoilumajan ilmoitustaululta, Vantaan Ladun Bisan majan ilmoitustaululta ja netistä www.vantaanlatu.com/lodjaus.

2. Määritä kartalta oma olinpaikkasi.

3. Johtolanka kertoo lodjun paikan maastossa, samoin seuraavien lodjujen sijainnin.

4. Kerää jokaiselta lodjulta tunnus, se voi olla kirjain tai kirjainyhdistelmä, tunnus on merkitty lodjun vieraskirjaan. Kaikkien lodjujen kirjaimesta tai kirjainyhdistelmästä syntyy sanoja ja lopuksi lause, huomaa että lodjujen tunnus, kirjain tai kirjainyhdistelmä voi olla myös epäjärjestyksessä, lodjaajan tulee asettaa kirjaimet ja syntyvät sanat oikeaan järjestykseen josta lause syntyy.

5. Merkitse vihkoosi lodjujen tunnukset ja kirjoita päivämäärä, paikkakunta ja nimesi lodjussa olevaan vieraskirjaan.

6. Lodjuja ei tarvitse löytää tai paikallistaa järjestyksessä.

Johtolangat löydät Kuusijärven ulkoilumajan ilmoitustaululta, Vantaan Ladun Bisan majan ilmoitustaululta ja netistä www.vantaanlatu.com/lodjaus. Lodjujen johtolangat ovat myös netissä ja niitä päivitetään sitä mukaa kun Hiisi tehtävissään onnistuu. Johtolangat ovat netissä pdf-muodossa, josta ne ovat tallennettavissa ja tulostettavissa käyttöösi, silloin voit lähteä maastoon koska haluat ja siltä tuntuu. Oiva mahdollisuus oppia suunnistustaito ja oppia tuntemaan Bisajärven maasto sekä myöhemmin Sipoon korpialue, tarvitset vain oman kompassin ja alueen kartan.

Anna palautetta

Jos et löytänyt lodjua tai on huomautettavaa, voit antaa palautetta Vantaan Latu ry, palautteen anto onnistuu parhaiten sähköpostilla hannu.kerman(at)kolumbus.fi.

Johtolangat Bisan hiisi lodjuille löytyy liitteenä olevasta PDF-tiedostosta.


VANTAAN HAKUNILASSA

 

 
Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.