Company Logo

Kirjautuminen

Lumikenkäily

Jos osaat kävellä, osaat myös lumikenkäillä.

Tämän harrastuksen oppii nopeasti. Voit aloittaa lumikenkäharrastuksen jo tänään. Voidaan sanoa, että sinulla tulee olemaan välittömästi hauskaa.

Mikäli harrastat retkeilyä ja vaeltamista, tulet myös pitämään lumikenkäilystä. Se on suhteellisen halpa keino lähteä ulos harrastamaan koko perheen kanssa. Yhdessä voi tehdä satunnaisia retkiä metsään tai vaikka yön yli kestäviä vaelluksia.

Talvi tuntuu lyhyemmältä, ja olet keväällä elämäsi kunnossa. Lumikengillä pääset liikkumaan lähes äänettömästi paikoissa, joihin et suksilla tai moottorikelkalla pääse. Voiko olla hienompaa elämystä kuin kulkea keskellä lumen peittämää luontoa täydessä hiljaisuudessa. 


Lumikenkäily tutuksi -kurssi 

sunnuntaina 11.2.2018 klo 11.00 - 14.00,
Bisan maja

Bisan maja on avoinna klo 10.00 - 15.00.  Voit ostaa kuumaa juotavaa, pullaa, makkaraa nuotiolla paistettavaksi ja istuskella tulen ääressä.

Lumikenkäily on kaikenikäisille ja -kuntoisille soveltuva helppo ja hauska ulkoilulaji, kunhan taitaa muutamat perusniksit. 

Kurssilla tutustutaan lumikenkäilyn historiaan, erilaisiin välineisiin ja perehdytään lumikenkäilytekniikkaan maastoon suuntautuvan retken lomassa. Kouluttajana on lumikenkäilyn asiantuntija Sami Halén.

Säänmukainen vaatetus ja jalkineeksi lumikenkäilyyn käyvät parhaiten jämäkkälestiset, nilkkaa tukevat, vaelluskengän tyyppiset retkeilyjalkineet.

Kurssi on Vantaan Ladun jäsenille maksuton, muilta kurssimaksu on 10 euroa sisältäen opetuksen ja lumikengät sekä sauvat käyttöön.

Kurssille otetaan 20 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä, ja se järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 10.

Tervetuloa oppimaan lumikenkäilyn niksit!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 8.2. mennessä:
Hannu Kerman, puh. 0400 474 445 , hannu.kerman(at)kolumbus.fi


Lumikenkäretki Kytäjän metsä-/luonnonsuojelualueelle 

sunnuntaina 4.3.2018

Kokoontuminen: klo 9.45 Kytäjäntie 625, parkkipaikka (noin 5 km Hyvinkään/Hämeenlinnan moottoritien ABC:lta länteen)

Lumikenkäilemme noin 6-7 kilometrin pituisen reitin Hirvikallio (sivuitse) / Vähä-Haiskari / Kolmperslammi / Kytäjäntien parkkipaikka. Retki kestää klo 10.00 - noin 14.00. Reittiä on lyhennetty suunnitellusta sää- ja lumiolosuhteiden takia. (Päivitys 1.3.2018)

Kuljetaan osin merkittyjä reittejä ja polkujen ulkopuolella, matkalla kaksi tulipaikkaa, joista toisessa grillataan makkaraa ja nautitaan muuten omia eväitä. Talvivarustus sään mukaan, lumikengät ja leveäsompaiset sauvat, riittävästi juomaa ja energiavälipaloja.

Käytetään mahdollisuuksien mukaan kimppakyytejä. Kerro ilmoittautuessasi, jos tarvitset kyytiä tai voit tarjota sitä muille.

Vantaan Ladulta on vuokrattavissa retkelle lumikenkiä (ilman sauvoja) 5 euron hintaan. Tee varaus ilmoittautuessasi.

Retken oppaana on latuneuvoja Pauli Sarivaara, joka vastaa retkeä koskeviin kysymyksiin: pauli.sarivaara(at)hotmail.com, puh. 040 822 9455

Tervetuloa retkelle talviseen metsään!

Ilmoittautuminen ja lumikenkävaraukset pe 2.3. mennessä:
Maarit Kylmäluoma, 0400 811 570, maarit.kylmaluoma(at)elisanet.fi

 

 

 
Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.