Company Logo

Kirjautuminen

Lumikenkäily

 

Jos osaat kävellä, osaat myös lumikenkäillä.

Tämän harrastuksen oppii nopeasti. Voit aloittaa lumikenkäharrastuksen jo tänään. Voidaan sanoa, että sinulla tulee olemaan välittömästi hauskaa.

Mikäli harrastat retkeilyä ja vaeltamista, tulet myös pitämään lumikenkäilystä. Se on suhteellisen halpa keino lähteä ulos harrastamaan koko perheen kanssa. Yhdessä voi tehdä satunnaisia retkiä metsään tai vaikka yön yli kestäviä vaelluksia.

Talvi tuntuu lyhyemmältä, ja olet keväällä elämäsi kunnossa. Lumikengillä pääset liikkumaan lähes äänettömästi paikoissa, joihin et suksilla tai moottorikelkalla pääse. Voiko olla hienompaa elämystä kuin kulkea keskellä lumen peittämää luontoa täydessä hiljaisuudessa. 


Lumikenkäily tutuksi -kurssi 

sunnuntaina 3.2.2019  klo 11.00 - 14.00
Bisan maja

Bisan maja on avoinna klo 10.00 - 15.00.  Voit ostaa kuumaa juotavaa, pullaa, makkaraa nuotiolla paistettavaksi ja istuskella tulen ääressä.

Lumikenkäily on kaikenikäisille ja -kuntoisille soveltuva helppo ja hauska ulkoilulaji, kunhan taitaa muutamat perusniksit. 

Kurssilla tutustutaan lumikenkäilyn historiaan, erilaisiin välineisiin ja perehdytään lumikenkäilytekniikkaan maastoon suuntautuvan retken lomassa. Kouluttajana on lumikenkäilyn asiantuntija Sami Halén.

Säänmukainen vaatetus ja jalkineeksi lumikenkäilyyn käyvät parhaiten jämäkkälestiset, nilkkaa tukevat, vaelluskengän tyyppiset retkeilyjalkineet.

Kurssi on Vantaan Ladun jäsenille maksuton, muilta kurssimaksu on 10 euroa sisältäen opetuksen ja lumikengät sekä sauvat käyttöön.

Kurssille otetaan 20 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä, ja se järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 10.

Tervetuloa oppimaan lumikenkäilyn niksit!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen to  31.1. mennessä:
Hannu Kerman, puh. 0400 474 445 , hannu.kerman(at)kolumbus.fi


Lumikenkäretki Sipoonkorven kansallispuistossa  - peruttu!

sunnuntaina 10.2.2019

Joudumme valitettavasti perumaan tämän lumikenkäretken. Bisajärventie on nyt sääolosuhteiden takia vaarallisen sohjoinen, ja sunnuntaille on ennustettu huono keliä. Tielle ei kannata ajaa, joten emme pääse Bisan majalle. Pahoittelemme!
(9.2. klo 17.00)

Kokoontuminen Bisan majalla Sotungissa klo 10.00, lähtö maastoon klo 10.30. Retki kestää noin 1,5 tuntia.

Voit tulla omilla lumikengillä tai vuokrata käyttöön Vantaan Ladun lumikengät (5 €). Ota omat sauvat mukaan ja pukeudu sään mukaan. Retki tehdään kävellen, jos lunta ei ole riittävästi lumikenkäilyyn. Bisan majalla voi ostaa syötävää ja juotavaa sekä paistaa nuotiolla makkaraa.

Ei ennakkoilmoittautumista, jos tulet omilla lumikengillä. Ilmoita ennakkoon, mikäli vuokraat.

Tervetuloa retkelle talviseen metsään!

Lisätietoja ja lumikenkävaraukset:
Sampsa Vähä-Karvia, sampsa.vahakarvia(at)gmail.com, puh. 050 352 5657


Lumikenkäretki Solvallassa (Espoo) 

sunnuntaina 3.3.2019

Kokoontuminen klo 12.00 Solvallan/Haltian parkkipaikalla, Nuuksiontie 84, 02820 Espoo. Ota mukaan vettä, lämmintä juotavaa, eväitä ja sauvat. Paistamme myös makkaraa nuotiolla. Pakkasraja -15 oC. Retki kestää noin 3 tuntia. Mikäli ei ole tarpeeksi lunta, retki tehdään patikoiden. Kerro ilmoittautuessasi, tuletko omilla lumikengillä vai haluatko lainata järjestäjältä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen retkelle: Pekka Kinnunen, puh. 040 550 4010 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tämä retki on yksi neljästä Uudenmaan latualueen TAPAHTUMAPASSI-retkestä ja -tapahtumasta 2019, joihin osallistujien kesken arvotaan pieniä palkintoja. Pääpalkintona on 100 euron lahjakortti retkeilytarvikeliikkeeseen. Kolme merkintää tapahtumapassissa oikeuttaa osallistumaan pääpalkinnon arvontaan. Muut tapahtumat: 25.5. Lajikokeiluja Oittaan ulkoilukeskuksessa, 3.8. Suunnistus haltuun -tapahtuma Vaakkoilla ja 19.10. Perheiden metsäretkipäivä Nurmijärvellä.

 

 

 

 

 
Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.