Company Logo

Kirjautuminen

Geokätköily

GEOKÄTKÖILY TUTUKSI KUUSIJÄRVELLÄ
tiistaina 22.5.2018 klo 18.00 - 20.00 (huom. ajankohta muuttunut jäsentiedotteessa ilmoitetusta) 

Geokätköily on nykyaikaista aarteenetsintää, jossa haetaan toisten harrastajien piilottamia geokätköjä GPS-laitteen tai kartan avulla. Geokätköjä on kaikkialla – kaupungeissa, metsissä, saarissa ja rannoilla.

Tutustumme hauskaan harrastukseen ja siinä tarvittaviin välineisiin. Käymme myös lähimaastossa kokeilemassa kätköilyä käytännössä. Ohjaajalla on mukana GSP-laitteita. Säänmukainen pukeutuminen. Koulutus on maksuton. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

Maarit Kylmäluoma, maarit.kylmaluoma(at)elisanet.fi, puh. 0400 811 570

GEOKÄTKÖILY- JA MAISEMARETKI ESPOOSSA
sunnuntaina 3.6.2018 klo 10.00

Teemme Espoossa retken, jolle kaikki geokätköilystä kiinnostuneet ovat tervetulleita yhdessä etsimään kätköjä. Retkeen voi myös osallistua kätköilemättä. Tapaamme klo 10.00 Oittaan ulkoilukeskuksen parkkipaikalla (Kunnarlantie 33, 02740 Espoo). Jatkamme sieltä kimppakyydein Pirttimäkeen ja kävelemme takaisin Oittaalle etsien EPT, Espoo PowerTrail alias Espoo-Pirttimäki Trailin kätköjä. Kävelymatkaa tulee noin 8,5 km ja retken arvioitu kesto on 5 - 6 tuntia. Kuljemme rauhallista tahtia ja pysähtelemme kätköjä etsiessämme. Kunnon maastokengät ovat tarpeen. Ota omat eväät ja juotavaa mukaan. Tauon pidämme Sorlammen tulipaikalla.

Retki on Uudenmaan latualueen yhteisretki, jonka vetäjänä on Risto Jussila Porkkalan Polusta.

Käytetään Vantaalta mahdollisuuksien mukaan kimppakyytejä, joten kerro ilmoittautuessasi, jos tarvitset kyytiä tai voit tarjota sitä muille.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 2.6. mennessä:
Maarit Kylmäluoma, maarit.kylmaluoma(at)elisanet.fi, puh. 0400 811 570

Geokätköily

Geokätköily on maailmanlaajuinen ulkoiluharrastus, jota harrastaa yli viisi miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa. Suomessakin kätköilijöitä on jo yli 30 000, ja uusia kätköjä syntyy päivittäin.

Geokätköily on maailmalla nopeasti leviävä ulkoiluharrastus, jossa etsitään toisten harrastajien piilottamia geokätköjä gps-laitteen tai kartan ja kompassin avulla. Geokätköjä on kaikkialla, kaupungeissa, metsissä, saarissa ja rannoilla.
15 000 kätkön raja ylittyi Suomessa kesällä 2011, 30 000 etsittävän kätkön raja ylittyy aivan näinä päivinä. Kätköjen etsiminen sopii kaiken ikäisille eikä vaadi erikoistaitoja. Internetin käyttöä on hyvä hieman hallita, jotta kätköjen tiedot saa haettua ongelmitta.

Geokätköily soveltuu erinomaisesti harrastettavaksi aikuisten ja lasten kesken yhdessä. Aivan pienimmille kätköjen löytäminen voi olla haastavaa, mutta kätköilyretkien jännitys välittyy heillekin.

Geokätköjen tiedot löytyvät Groundspeakin maailmanlaajuiselta internet-sivulta www.geocaching.com. Kätköjen tarkkojen sijaintitietojen saamiseksi sivuille on luotava oma maksuton käyttäjätunnus. Suomalaisen Kiven alla Oy:n laatima www.geocache.fi palvelee suomalaisia kätköilijöitä suomenkielisellä sivustolla.

Nykyaikaista aarteenetsintää

Geokätköily on maailmanlaajuinen ulkoiluharrastus, jota harrastaa jo viisi miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa. Suomessakin kätköilijöitä on jo tuhansia.

Geokätköilyssä käytetään apuna satelliittipaikannusta. Annettujen koordinaattien avulla etsitään piilotettu rasia, joka sisältää lokikirjan. Käynti merkitään lokikirjaan ja kirjataan www.geocaching.com -sivustolla.

Jokainen, jolla on tunnukset kätköilysivustolle, voi halutessaan myös piilottaa oman kätkön. Kätköjä on monenlaisia, oikeastaan yhtä monta kuin on piilottajaakin. Kätkön tiedot ilmoitetaan www.geocaching.com -sivustolle. Kuvauksessa kerrotaan kätkön tyyppi, koordinaatit, maaston vaikeusaste sekä muita vinkkejä etsijöille.

Geokätköilyn aloittaminen

Geokätköilyn aloittaminen on hyvin helppoa eikä maksa mitään. Jotta tarkat kätkötiedot saa haettua verkkosivuilta, pitää sivuille ensin luoda tunnus. Tunnus luodaan seuraavasti:

1. Mene osoitteeseen www.geocaching.com ja klikkaa sivun ylävalikosta "Join"-nappia.
2. Klikkaa sivulta harmaata Get a Basic Membership -nappia.
3. Täytä lomakkeelle

  • haluamasi käyttäjätunnus (tällä tunnuksella liikut geokätköilyn maailmassa, joten mieti tunnuksesi huolella)
  • salasana kahteen lokeroon
  • oma sähköpostiosoitteesi kahteen lokeroon
  • etunimesi
  • sukunimesi
  • valitse haluatko Groundspeakilta viikkotiedotteen, missä formaatissa sen haluat ja haluatko vinkkejä ja tiedotteita sivuilla tapahtuvista muutoksista
  • rastita hyväksyväsi sivuston käyttöoikeussopimus
  • klikkaa lopuksi harmaata Create My Account -nappia

4. Saat sähköpostiisi viestin, jossa olevaa linkkiä klikkaamalla tunnuksesi vahvistetaan.
5. Tämän jälkeen kannattaa vielä luoda tunnus suomenkieliselle www.geocache.fi -sivustolle. Sivun oikeassa ylälaidassa on "Rekisteröidy"-linkki, josta pääsee luomaan tunnuksen. Tunnukseksi ja salasanaksi annetaan samat kuin edellä www.geocaching.com-sivustolla ja suomenkieliselläkin sivustolla pitää tunnus lopuksi vahvistaa klikkaamalla Vahvistus-linkkiä.
6. Kun tunnukset on luotu, kätkötietoja voi hakea joko kansainvälisiltä sivuilta tai suomenkielisiltä sivuilta. Sivustojen käytöstä löytyy runsaasti ohjeita netistä, esimerkiksi www.geokätköt.fi -sivustolla.
Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.