Company Logo

Kirjautuminen

Metsävaeltajat

Vantaan Ladun ja Polun

Metsämörrien perhepäivät syyskaudella 2020

Järjestämme metsämörrien perhepäivän syyskaudella Bisan majalla lauantaina 12.9. ja 10.10., perjantaina 6.11. ja lauantaina 5.12.  Lauantaisin tapahtumat ovat klo 10-14 ja perjanatai-iltana klo 18-20.

Tehtävät on suunniteltu 5-7-vuotiaille, mutta kaikenikäiset lapset perheineen ovat tervetulleita mukaan. Päivitämme tälle sivulle tietoja kunkin kerran tapahtumasta etukäteen.  

Ohjelmassa
(muutokset mahdollisia):

la 12.9.2020    Metsämörripolku, metsämörrin syntysatu ja askarrellaan syksyisiä tauluja / Lisätietoja: Susanna Sihvo,
                      susannasihvo[at]yahoo.com
                                                           
la 10.10.2020  Liikutaan luonnon kuntosalissa ja metsäjooga / Lisätietoja:
Teija Mäkinen, puh. 050 557 6768
pe 6.11.2020   Heijastimilla merkitty polku Bisan majalta Bisajärvelle, omat tasku-/otsalamput. Majalla askarrellaan
                      heijastimia ja järvellä mahdollisuuksien mukaan tulet ja nuotiosatu.
                      Lisätietoja: Susanna Sihvo, susannasihvo[at]yahoo.com
la 5.12.2020    Joulupolku, jouluinen askartelu, tikkupullan paistoa / Lisätietoja: Susanna Sihvo,
                      susannasihvo[at]yahoo.com


Metsämörri-satuhahmo innostaa lapset leikkimään, liikkumaan, ihmettelemään ja tutkimaan luontoa. Tervetuloa 12.9. mörripolulle, jonka varrella on tehtäviä. Polun voi kiertää joustavasti omaan tahtiin. Polku päättyy nuotiolle, jossa voi lämmittää ja syödä omia eväitä. Paikalle saa tulla perheen oman aikataulun mukaan. Ei ennakkoilmoittautumista.

Saapumisohje: Aja Bisajärventietä, kunnes näet kansallispuiston kyltin. Seuraavan mutkan jälkeen ensimmäinen pieni tie oikealle vie Bisan majalle. Tien puomi on avoinna vain tapahtumien aikana.


Olisitko sinä kiinostunut tulemaan mukaan Metsämörrien perhepäivien ohjaajaksi? Ota yhteyttä!

Lisätietoja: Maarit Kylmäluoma, puh. 0400 811 570, maarit.kylmaluoma(at)elisanet.fi

Vantaan Ladun ja Polun

Metsävaeltajat

-retkeilyä 7-12-vuotiaille!

Metsävaltajien toiminta jatkuu, kun saamme ryhmälle ohjaajat. Olisitko sinä kiinnostunut lasten ohjaamisesta? 
Ota yhteyttä Maarit Kylmäluoma, puh. 0400 811 570 

Vantaan Latu aloitti alakouluikäisille metsävaeltajat-toiminnan syksyllä 2004. Metsävaeltajat ovat 7 - 12-vuotiaita lapsia, jotka retkeilevät lähiseudun luontokohteissa. Tapaamiset ovat kerran kuukaudessa lähinnä Vantaan Ladun Bisan majalla Sotungissa. Tavoitteena on innostaa lapsia retkeilyn ja muiden liikunnallisten luontoharrastusten pariin. Metsävaeltajatoiminta on luontevaa jatkoa lasten Metsämörri-koululle.

Toiminnan tarkoituksena on auttaa lapsia omien kokemusten ja havaintojen avulla ymmärtämään, miten luonto toimii ja että ihminen on osa luontoa. Retkillä lapset pääsevät tyydyttämään seikkailunhaluaan turvallisesti yhdessä toisten lasten sekä ohjaavien aikuisten kanssa. Leikit ja jännittävät kokemukset vahvistavat yhteenkuuluvuuden tunnetta ryhmässä. Retkien kesto vaihtelee kahdesta tunnista pariin päivään ryhmän tasosta ja retken kohteesta riippuen.

Vakituisten ohjaajien lisäksi vaeltajaryhmällä on "pappa", joka on mukana ja opettaa joitain erityistaitoja (esim. vuolemista tai lintujen tarkkailua).

Retkillä metsävaeltajat ulkoilevat, oppivat monia käytännön retkeilytaitoja: leirin rakentaminen, suunnistus, kartanluku, kompassin käyttö, retkiruoan valmistus myrskykeittimellä ja avotulella sekä tulenkäsittelytaidot. Retkillä opetellaan pakkaamaan omat varusteet reppuun ja huolehtimaan niistä.

Retkillä lapset omaksuvat vähitellen jokamiehenoikeudet sekä ulkoilun elämäntapana, tutustuvat luontoon ja kokeilevat eri ulkoilumuotoja. Talvisin metsävaeltajat hiihtävät, lumikenkäilevät ja käyvät pilkillä lumitilanteen salliessa. Kerran vuodessa järjestetään yön yli -retki telttaillen.


Tapaamisten aikataulu

Kokoontumisten ohjelmat tarkentuvat ennen tapaamisia sään ja tilanteen mukaan.
 

Syyskauden suunnitelmissa on tehdä pieniä retkiä majan lähistöllä, harjoitella tärkeitä ensiaputaitoja metsässä liikkuville, hämäränsuunnistusta ja tutkia ympäröivää luontoa kaikkia aisteja käyttäen.

Vakiotapaamisiin lapsille mukaan reppuun pienet eväät, termospulloon tee/kaakao, istuinalusta, kylmällä ja sateella myös varalapaset ja -sukat, taskulamppu tai otsalamppu; säänmukainen pukeutuminen.

Ohjelma ja ohjeet varusteista tulevat jokaiselle tapaamiselle erikseen sähköpostilla.

Maksu 25 € / lapsi / syyslukukausi
Vantaan Latu FI91 5720 1055 5013 04
Maksun eräpäivä: 
Viite: Käytä maksaessasi viitenumeroa 1025.


 

Ilmoittautumislomakkeet

Lomake Word-versiona

Lomake PDF-versiona
Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.